+36-1-276-2675

E-menetlevél

Mikor alkalmazható és mi az e-menetlevél?

Fontos tisztázni, hogy a GPS szolgáltatók által generált webes menetlevél önmagában semmilyen menetlevél vezetésére kötelezett jármű jogszabályi előírásainak nem felel meg. Az ellenőrző hatóság jogosan bírságolja meg mindazokat, akik arra próbálnak hivatkozni, hogy GPS rendszer által vezetett menetlevelet használnak. A GPS flottakövető cégek menetlevele önmagában nem több mint egy elektronikus útvonal nyilvántartás.

A “Saját számlás közúti áruszállítás és az autóbusszal végzett saját számlás személyszállítás” esetében van lehetőség e-menetlevél vezetésére alkalmas berendezést és rendszert használni.

Az e-menetlevél egy zárt rendszerű, szigorú számadású, a járművezető által használt kijelzővel rendelkező, menetlevélíró komplett rendszer kell legyen. Az e-menetlevélnek tartalmaznia kell azokat a kötelezően feltüntetendő adatokat, melyeket a különböző jogszabályok megkövetelnek.

A GPSmart e-menetlevél rendszere maradéktalanul megfelel a fent említett előírásoknak. Szakértő által megvizsgált és auditált rendszerünk a saját számlás áru- és személyszállítás esetében kiváltja a papíralapú menetlevelet.

 

 

 

Kérjen árajánlatot!

Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, hogy egyedi igényeinek felmérését követően elkészíthessük az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot.

Ajánlatot kérek!