E-menetlevél

Tanúsítványokkal ellátott szigorú jogszabályi előírásoknak megfelelő, papíralapú menetlevél kiváltására alkalmas elektronikus menetlevél. 

GPSmart e-menetlevél 

Mikor alkalmazható és mi az e-menetlevél?

Fontos tisztázni, hogy a GPS szolgáltatók által generált webes menetlevél önmagában semmilyen menetlevél vezetésére kötelezett jármű jogszabályi előírásainak nem felel meg. Az ellenőrző hatóság jogosan bírságolja meg mindazokat, akik arra próbálnak hivatkozni, hogy GPS rendszer által vezetett menetlevelet használnak. A GPS flottakövető cégek menetlevele önmagában nem több mint egy elektronikus útvonal nyilvántartás.

A “Saját számlás közúti áruszállítás és az autóbusszal végzett saját számlás személyszállítás” esetében van lehetőség e-menetlevél vezetésére alkalmas berendezést és rendszert használni.

Az e-menetlevél egy zárt rendszerű, szigorú számadású, a járművezető által használt kijelzővel rendelkező, menetlevélíró komplett rendszer kell legyen. Az e-menetlevélnek tartalmaznia kell azokat a kötelezően feltüntetendő adatokat, melyeket a különböző jogszabályok megkövetelnek.

GPSmart e-menetlevél rendszere maradéktalanul megfelel a fent említett előírásoknak. Szakértő által megvizsgált és auditált rendszerünk a saját számlás áru- és személyszállítás esetében kiváltja a papíralapú menetlevelet.

Elérhetőségünk

(36-1) 276-2675

1031 Budapest, Záhony u. 7. Graphisoft Park MA épület

Keressen minket!

Munkatársaink készséggel segítenek a felmerülő kérdéseiben.